Mobbing

Hej!
 
Okej, såg en film nyss som handlade om internetmobbing.
Och jag vet att jag är inte den enda som har blivit mobbad. Det finns SÅ många som blir det dagligen. Och det är så hemskt. Att någon ska bli mobbad är hemskt, det händer hemma, i skolan, på fritiden. Det händer alltså överallt. Och det är sjukt. Dagligen mår människor dligt över att de bli mobbade, över hur de ser ut, läggning,hudfärg, religion, åsikter och allt annat man kan komma på. Det finns mobbare i alla katogerier. 
 
Det sker alltså mobbing överallt, och det vet vi alla. Det händer irl, men det förekommer allt oftare på nätet. För irl- kanske någon ser, eller hör. Och då är det lättare att säga till. Men när det handlar om sånt som skrivs på nätet är det svårare, det kan vara att personen inte tar en seriöst när man säger till. Och den personen som blir mobbad säger oftast inte till när det händer för stunden, den kanske berättar senare. Men kanske inte just då. Och då är det svårt att andra människor än just den utsatta ser det. Och då fortsätter det.
Ännu vanligare är det att man är anonym, eller har ett påhittat konto/namn. Bara för att sitta och hacka på personer. Och när det är anonymt/påhittat är det jättesvårt att göra något. För personen/personerna som blir utsatta vet inte vem det är. Och det gör det svårare, visst man kan visa/säga till att det händer, men man kan inte prata med den personen om det. 
 
Okej,tillbaks till den här filmen den heter( Cyberbully länk till filmen om ni vill se)

Det handlar alltså om en tjej som fyller år och får en dator i present. Då går hon med i en internetsida/chattsida. Och någon dag blir hon hackad på sitt konto, av sin bror. Efter att Tayler (huvudpersonen) blivit hackad och kränkt av sin bror på den sidan, blir allt värre i skolan och hon får ännu mera näthat, och problem med skolan&vänner. Detta näthat går så långt att Tayler en dag nästan tar livet av sig, med tabletter. Som tur är får hon inte upp locket på burken och hon hinner räddas i tid. 
 
 
Och sen vet jag även ( Älska mig Även en länk här för er som vill se)
 
Och även denna handlar om mobbing, nu var det ett tag sen jag såg den.. Men jag vet att det handlar om Alice (huvudpersonen) som inte blir accepterad för den hon är. Hon blir mobbad, får massa sms. Och i dom smsen står det massa saker om henne, hur hon (enligt mobbarna) är och beteer sig. Den här filmen är baserad på personer som själv blivit mobbade, som inte har blivit accepterade för den dom är. Dom gjorde den här filmen för att alla elever skulle inse hur det är att bli mobbad. 
 
-
 
Och det värsta är att detta är inte "bara" en film. Detta händer dagligen. Oavsett om vi ser det eller inte. Det händer, och det vet alla. 

Kommentarer
Loviza säger:

tja sötis, har just nu en blogg tävling , va med vetja , vad har du att förlora liksom, ha en bra dag :))

2014-01-06 | 13:23:52
Bloggadress: http://www.nattstad.se/LovizaPalm
Carro säger:

Guu du har så rätt!

För dig som är intresserad av allt som har med mat, bakning, tårtor och maaaassa bilder och recpt att göra!

Svar: Vad bra att någon håller med!
Men åh då kommer jag bara bli hungrig varje gång ;)
Emma Österberg

2014-01-10 | 18:08:17
Bloggadress: http://carropetersen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback